A Szkeptikus Kongresszus előadói: Gerald de Jong

Gerald de JongGerald de Jong:
Egy evolúciós ismereteket bővítő többszereplős on-line játék
2010. szeptember 18., 14:45

Gerald de Jong Rotterdamban élő szabadúszó szoftverfejlesztő. Néhány évvel ezelőtt kifejlesztett egy Darwin@Home nevű grafikai szimulációs szoftvert, amely segítségével bárki otthanában kipróbálhatta, hogy hogyan képes a természetes szelekció a véletlen mutációk kirostálásával olyan hasznos funkciók létrehozására, amelyről első ránézésre úgy tűnik, mintha az tudatos tervezés eredménye lenne. Jong egyszerű, eredetileg mozgásra képtelen szerkezetei generációk sokasága elteltével elkezdtek csúszni, mászni, ugrálni, futni.

E szoftverének tapasztalatai alapján Gerald de Jong egy új, Tetragotchinak keresztelt játékot kezdett kifejleszteni. Célja, hogy egy többrésztvevős játék során mutassa be a "legrátermettebb fennmaradásának" működését. Azt reméli, hogy játéka hozzájárul ahhoz, hogy az emberek jobban megérezhessék az evolúció erejét, időskáláját, és ezzel tisztázhat sok félreértést az evolúcióelmélet körül. A kongresszusi előadás talán az új játék első publikus változatának bejelentése is lesz!

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusól a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.