A Szkeptikus Kongresszus előadói: Andy Wilson

Andy WilsonAndy Wilson:
Kollektív homeopátiás "túladagolás" - A 10:23 kampány története
2010. szeptember 17., 16:00

Andy Wilson a Merseyside Skeptics Society vezetőségének tagja és a 10:23 Homeopátia - Nincs benne semmi nevű, a homeopátiának a fővonalbeli orvoslásba való beemelése ellen tiltakozó kampány egyik alapítója. Andy a Manchester közeli Southportban lakik és egyebek közt a szatírikus, szkeptikus hangvételű InKredulus podcast (internetes rádióműsor) műsorvezetője.

A Merseyside Skeptics Society részéről Andy vezette a 10:23 kampányt. Ennek keretében Nagy-Britannia-szerte több, mint 350 szkeptikus "adagolta magát túl" homeopátiás szerrel utcai demonstráció során 2010. január 30-án 10:23-kor. Kisebb méretekben, de hasonló demonstrációkra került sor az Egyesült Államokban és Ausztráliában is. A kampány nagyon komoly feltűnést keltett, és egyesítette az általában függetlenül dolgozó szkeptikus szervezeteket. Andy további akciókat tervez. Előadása részben a 10:23 kampány történetét meséli el, másrészt azonban önkénteseketkíván toborozni európai szintű demonstrációkhoz.

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusól a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.