A Szkeptikus Kongresszus előadói: Vágó István

Vágó IstvánVágó István:
Áltudomány a médiában
2010. szeptember 18., 11:15

Vágó István vegyészmérnök végzettségű. Magyarország egyik legismertebb médiaszemélyisége. Egyéb szórakoztató és ismeretterjesztő műsorok mellett nyolc éven át vezette a Legyen Ön is milliomos! című produkciót. Elnökségi tagja volt az első magyar szkeptikus közösségnek, a Tényeket Tisztelők Társaságának. Alapító tagja és egy évig elnöke volt a Szkeptikus Társaságnak. Médiaszerepléseiben is következetesen képviseli racionális álláspontját.

 

Előadásában, amelynek alcíme „Miért népszerűbb a hülyeség az okos gondolatoknál?”, azokat a történelmi, szociális és gazdasági okokat elemzi, amelyek az áltudományok, ezotéria előretörésére vezettek az elmúlt húsz évben. A (kereskedelmi) médiának az áltudományok terjesztésében való szerepéért persze Vágó se lelkesedik, de a média működésének elemzésével inkább arra szokta felhívni a figyelmet, hogy a tudomány népszerűsítőinek és a szkeptikusoknak is meg kell találniuk a módot, hogy a média szabályaihoz alkalmazkodva át tudják adni saját üzeneteiket.

Részletes információ a három napos angol nyelvű kongresszusról a kongresszus2010.szkeptikus.hu oldalon található, ahol egyben regisztrálni is lehet. A részvételi díj 8000 Ft, ami magában foglalja a szombati ebéd költségeit is. Mivel a regisztrációs díjak nem fedezik a kongresszus megrendezésének költségeit, ezért szívesen fogadunk további hozzájárulást is.